Dålig andedräkt

Är ett mycket känsligt ämne att skriva om och framför allt att lukta sig till. En del tror att de har dålig andedräkt men har det inte. En del tror att de har en bra andedräkt men har det inte om omgivningen får säga sitt. Meningarna är alltså delade men även här finns det hjälp att få.

Den kemiska vägen

Jag föreslår alltid tandkrämen Colgate Total när patienten är osäker på sin andedräkt, för jag vet att den tandkrämen har en väldigt god effekt mot dålig andedräkt. Även Pepsodent Ultra innehåller samma kemiska substanser som Colgate Total.
Vi säljer Listerine och Paroex samt SB 12
Listerine har en massiv smak som faktiskt har effekt på munnens illaluktande bakterier. SB 12 är relativt smaklöst och ger en långvarig fräsch andedräkt. Detsamma gäller Paroex som nog mer får betraktas som ett läkemedel vid olika sjukdomstillstånd i munnen samt efter operationer. Fråga oss om bästa val för dig.
Olika preparat innehållande zink finns på marknaden och dessa medel har en gynnsam inverkan mot dålig andedräkt.

Tipset!

Ät persilja. Det ger dig en bättre andedräkt. Men du ska tugga den färsk i munnen!

Den mekaniska vägen

Är naturligtvis tandborstning i ca två minuter morgon och kväll. Dålig munhygien ger alltid dålig andedräkt förr eller senare. Använd en tandborste som du tycker om och gör så här:
Borsta tänderna med tandkräm i två minuter som sagt. Bosta även tungan och då den bakre delen av tungan med tandkräm. Använd sedan någon form av rengöring mellan tänderna fortfarande med tandkrämen kvar i munnen. Det kan vara tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar. Sila nu till sist tandkrämen mellan tänderna och skölj så lite som du tycker är behagligt. På så sätt får du en gratis fluorsköljning också.

Fler saker som garanterat ger dålig andedräkt?

Brist på sömn ger garanterat en sämre andedräkt och det är väl något som alla har upplevt någon gång. Det är alltså viktigt att få sitt sömnbehov tillgodosett om inte annat för att lukta gott. Sömnbrist ger en minskad salivproduktion och det är just detta som ligger till grund för bekymmer med andedräkten.
Försök att inte äta och dricka mjölkprodukter i alltför stor mängd. Ger en kvalmig doft i för stor mängd. På tal om att dricka så behöver jag väl inte nämna doften av alltför riklig konsumtion av alkohol. Särskilt dagen efter!!
Den smarta vägen

Se till att du inte har hål i tänderna eller infektion i tandköttet och låt oss utreda orsaken till besvären. Problemen kan härröra även från mag-tarm kanalen och då får vi remittera till läkare. Ett besök hos sin tandläkare är alltså ett smart tips för att få hjälp..

Vill du veta mera?
Besök 1177.se